BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

20140109

Long long long time no see

Salam everybody, 
Mmg dah lama xpost anything dlm blog ni. 
Anddd macam2 dah berlaku in my life :) 
Now im working under kkm, then dah berkahwin pun. Alhamdulillah
Yay!! :D 
So to isi masa lapang i would love to continue writing in this blog :) 
Miss me not?  :D 
Ok c ya later. :) 

20121107

CANCER

Assalamualikum my dear bloggers friends ;)
lame nyeeeee tak updateeeeee.. busyyyyyy xbuat ape2.. almost 3 month aku menganggur, bila ntah nak dpt surat induksi T.T

anyway, tujuan utama today's post is bukan nak merungut pasal xkije lg, tapi nak bercerita tentang something :)

something that i should share to all of u out there.. last wednesday, i sent my mum to putrajaya sbb mama nak g  sabah, holiday with her siblings..im not joined them,just because i thought that my induction would be on end of october.. so confident sgt induction end of oct, tu yang tak ikut mama g sabah :( and sampai hari ni saat ni pun xpanggil lg for induction :( hmmm,so on my way to putrajaya, kitorang singgah kat rumah my bro punye kawan punye makcik kat kajang.. yes, we don't know each other but yup ukhuwah itu indah kan.. walau jumpe sekejap pun rasa mcm dah kenal lama :)

sembang punya sembang dgn makcik and anak prmpuan sulung dia, tak pernah terlintas pun dkt hati and dari cara anak prmpuan sulung makcik ni punya gaya and cara percakapan, yang dia seorang pesakit kanser.. yup it is cancer stage 3.. she is fighting against ovarian cancer.. she is such adorable woman, she is in mid 30s.. so lovely, sgt lembut, sgt low profile.. who knows kan di sebalik happy dia, senyum dia, tersirat 1001 dugaan yang Allah berikan pada dia.. dia cerita pengalaman dia sepanjang dpt cancer.. all the symptoms,all the treatment she has gone through (chemotherapy and surgery) and yes she is strong.. i know she has to be strong,,. for the sake of her family.. dia pernah berkahwin before, and she cant pregnant.. :'( so she decided to get divorce and ask her ex husband to get married with other woman.. :'( kadang2 kita rasa, Allah dah bg kita dugaan paling teruk, cubaan yang paling susah yang Allah bagi, tapi percayalah bahawasanya Allah tahu kemampuan hambanya.. lagi kita sabar, lagi Allah uji kita.,. Allah uji sbb Allah sayang kita.. :')

i keep reminding myself, ape pun yg kita hadapi kita kene redha, redha dgn qada dan qadar Allah.. angan lupa utk bersyukur.. Alhamdulillah..Allah telah aturkan segalanya dlm hidup kita.. in sha Allah semua indah.. hidup di dunia kita sebagai hamba Allah.. jangan sesekali berpaling dari Allah.. nauzubillah.. ya Allah ko tetapkan lah hati hamba mu ini.. permudahkanlah segala urusan ku..

im still patiently waiting for my induction course.. tak sabar nak curahkan segala skill and treat patient :P hihi.. sy doakan kesihatan my dear readers baik2 sahaja dan di bawah lindungan Allah hendaknya.. and mintak awk semua doakan kesihatan sy jugak k :) tqsm.. till we meet again,, in sha Allah

love,
fahiraferra

20120827

HIDUP

sejujurnya, 
aku makin kelam..
kelam akan hidupku,
kelam akan fikiranku,
kelam akan masa depanku,
aku tidak meminta, 
meminta untuk bersetuju,
meminta untuk dipercepat,
meminta untuk diikat,
tetapi aku seorang manusia,
manusia pada jasad,
manusia pada jiwa,
aku manusia yang mahu kepastian,
manusia yang pegang pada janji.
aku yakin janji Allah tapi aku gusar pada janji manusia
aku penat untuk paksa,
aku penat untuk mengingat,
aku tidak mahu terus hanyut,
hanyut dgn kata-kata,
kata-kata yang tidak pasti,
kata-kata yang samar,
cukup lah,
aku harap kau paham,
paham dengan apa aku cuba sampaikan
cukup dgn puisi
yang mungkin puisi buruk
puisi aku reka
aku hanya serah, jiwa dan raga padaMu ya Allah


20120802

1st day

1st day after unofficially graduated
here i am, still stuck in college..jobless, and so bored..
ohh btw, my brother came early this morning all the way from johor bahru to took all my properties..like 5 years punya properties..lol.. can u imagine how many my items?? banyakkkkkkkkk...serious banyakkk..
tp alhamdulillah muat kereta my brother td..


haha.. here, some of my properties :D

tak tahu lah berharga ke tidak barang2 ni..byk gilaaa :DD

anyhow, seriously syukur alhamdulillah dah abes exam, dah passed dah pun.. 5years of struggling really worth! :')

thanks to all my lecturers for their support,knowledge and love.. without them, we are not here..
alhamdulillah,thank you Allah :')